27 Temmuz 2013 Cumartesi


KOŞULLAR

Yüksek alemlere ait anlayışları sayelerinde kazanabileceğimizyetiler her birimizin içinde uyku halindedir. Mistikler, gnostikler ve teozoflarhep kendilerine, bizim gözlerimizle görünen bir can  ve ruh dünyasından söz etmişlerdir.

...

Arayanı bekleyen bilgi, ondan esirgenmez. bu evrensel bir yasadır. Ancak ezoterik bilginin almaya yeterlilik kazanmamış kimseye verilmeyeceğine dair başka bir evrensel yasa daha vardır. İnisiye ne kadar kusursuzsa bu iki yasa o kadar kesin bir biçimde uyulur. bütün inisiyeleri birleştiren dışsal bir bağ değildir; üyelerini birleşitren şey bu iki yasadır.

İnisiye olmuş birisiyle arkadaş olmuş olabilirsiniz. Ama siz inisiye oluncaya dek bir şey sizi o inisiyenin en derin varlığından ayrı tutar. Siz hazır oluncaya kadar inisiye sırrı sizinle paylaşmayacaktır. Bilginin ruhunuzda nasıl bir karşılık bulacağını tam olarak öğrenmemişseniz , hiçbir şey o inisiyeyi açıklamaması gereken bir şeyi açıklamaya yöneltmeyecektir.
İnisiyenin ağzını açmasının yolunu yalnızcakendi ruhumuzun içinde bulabiliriz. Bunun için önce belli bir yüksek dereceye doğru kişinin bazı belirli içsel nitelikleri geliştimesi gerekir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder